Boldogságprogram

„Ki ne szeretné, ha a gyermeke születésétől fogva kétnyelvű közegben élne?! Két anyanyelvvel indulni az életben nagy előny, kevesünknek adatik meg ilyen lehetőség. Kisbabánk amint kibújik e világra már a második nyelvvel ismerkedik, mert első volt a víz, s csak második a levegő. Ha már vízben nem maradhatott, vágyik oda vissza. Engedjétek, hogy visszatérjen minél hamarabb, így elérhetitek, hogy egyik nyelvet se feledje el! Sokkal gazdagabb, érdekesebb lesz kapcsolatotok egymással és a világgal.

Sokszor azt hisszük azért jött a világra, hogy minket bosszantson, csak azért kiabál éjjel, hogy direkt felkeltsen minket, később azért firkálja a falat - eszi meg a virágföldet -, ordibál az uszodában, még később sértődve csapkodja az ajtókat és pofavágás mellett húzza pattanásig az idegeinket, hogy aztán amikor már teljesen kiborulni látszunk, csendesen odabújjon és a fülünkbe súgja: de én azért szeretlek! A legcsodálatosabb dolog, ami/aki valaha létezett. Két apró részecskéből (meg még ki tudja miből…) születő-fejlődő egyéniség, akinek az Útját egyengetni, segíteni óvó-értő, „okos” szeretettel legfontosabb, legszebb (és talán egyben a legnehezebb) feladatunk
A könyv sok-sok nevelési tippet adva próbál kalauzolni a kisbabák fejlődésének különböző állomásain – segítségül híva a víz éltető, összetartó és örömszerző erejét, lehetőségét, felhívva a felnőttek figyelmét: micsoda kincs is ez a néhány kilós „csomag”, akit a megszületésével végleg a gondjainkra bízott a Sors.

„Mi (szülők, nevelők) terítjük le a babák elé azt a bizonyos vörös bársonyszőnyeget, de nekik kell végigmenniük rajta!”(K.I.)

Gyengéd ölelés, egymásra figyelés, megnyugtató vízi közeg, a babák egyéniségének elismerése a család közös élményeként alkotják az ő991 óta működõ Kalovits-módszer® alapjait - sok énekkel és játékkal. A Program nevelési módszer, tudatosan felépített játékrendszere segítséget nyújt a családi kötődések elmélyítéséhez, a gyermekek testi-lelki fejlődéséhez, közelebb visz bennünket gyermekünk megismeréséhez.