A csodálatos újszülött

Az újszülött csodálatos önálló képességeiről kevés szó esett mostanáig - pedig a baba már születése előtt is számos fontos cselekvésre képes: lélegző- és fogómozgást végez, mosolyog, grimaszol, szopja az ujját, megfogja a lábát, ásít... Az orvos-pszichoterapeuta szerzőpár svéd szülésznők tapasztalatait felhasználva az újszülöttel kapcsolatos legfrissebb megfigyeléseket adja közre ebben a könyvében.

A doktor néni könyve - Leendő és gyakorló szülőknek

Néha nem tudjuk, beteg-e a baba, vagy csak rossz napja van - a könyv ezekben a helyzetekben is segít. Jól tagolt szerkezetben mutatja be az általános betegségtüneteket, és megoldásokat is javasol, részletesen, tanácsokkal kiegészítve ismerteti a leggyakoribb gyerekkori betegségeket.

Babánk édes álma

Már a magzati életben megfigyelhető az ébrenlét és az alvás állapotainak váltakozása. A magzat alvásritmusának azonban nem sok köze van az éjszakákhoz és a nappalokhoz. Az újszülött nyugodtan alszik egyedül is, csak nem akkor és úgy, amikor és ahogy azt mi szeretnénk.

Babaápolás Lépésről Lépésről

A Babaápolás az első gyermeküket nevelő, a csecsemőgondozásban még tapasztalatlan szülők számára készült, hogy segítse őket a "rutin" teendők útvesztőjében. Megtalálható benne minden olyan ismeret, amire a csecsemő egyéves koráig az etetés, fürdetés, pelenkázás, öltöztetés, altatás során szükség lehet, sőt az elsősegélynyújtást és a védőoltásokat illetően is értékes információkkal szolgál.

Babamasszázs kezdőknek

A masszázzsal a szülők a legjobb indulást biztosíthatják gyermeküknek életük hajnalán. A babák születésüktől kezdve sokat profitálhatnak a masszázsból, amely enyhíti a születés traumáját és megfelelő alapokat biztosít a zavartalan fejlődés számára. A rendszeresen masszírozott csecsemők könnyebben sajátítják el a helyváltoztatáshoz szükséges készségeket.

Csecsemők szakácskönyve

E könyv abban kíván segítséget nyújtani, hogy a gondoskodás táplálkozással összefüggő része - a leírás alapján - a szülők számára is jól értelmezhető legyen, és könnyen meg is tudják valósítani.

 

Kismamák nagykönyve - átdolgozott, bővített kiadás

Az első olyan babakönyv, amely ábrákkal mutatja be az édesanyáknak, hogyan kell ellátni, ápolni, gondozni gyermeküket. Minden tudnivaló egy kötetben - a terhesség kezdetétől a gyermek egészséges fejlődésének 3 éves szakaszáig. Áttekinthető tagolása biztosítja a gyors, könnyű tájékozódást. Ésszerű, lényegre törő megoldásokat kínál minden lehetséges problémára. Nélkülözhetetlen kézikönyv minden kismama és leendő szülő számára.

A terhesség és a csecsemőgondozás gyakorlati kisenciklopédiája

Hétről hétre ismerteti a terhesség szakaszait.
Hónapról hónapra bemutatja a baba fejlődését és gondozásanak gyakorlati kérdéseit. Átfogó segítséget nyújt a baba és a kisgyermek elválasztásához és etetéséhez, több mint 150 recept leírásával lépésről-lépésre.

Kisbabára vállalkozók kézikönyve

A vezető beosztásban lévő menedzser, több gyermek édesanyja, nem egészen fiatalon ismét vállalkozott szülésre. Vállalkozott a kisbabára. Ahogy ő maga napjainkra oly jellemző kifejezéssel nevezi nevén az eseményt: vállalkozás. A menedzser mama a munkahelyén sikeres és hatékony, együtt él a stresszel. Eredmény eredményre sarkall, energia újabb energiákat szabadít fel.

Kismamák és kisbabák új egészségkönyve

A kötet szerzői és szaklektorai kivétel nélkül Magyarországon élő és praktizáló gyakorló orvosok. A Kismamák és kisbabák új egészségkönyvében az orvostudomány korszerű ismereteit foglalták össze a családtervezéstől a fogamzáson, a méhen belüli életen, a szülésen-születésen át az újszülött kisgyermekké cseperedéséig és az anya-apa-baba hármas valóságos családdá alakulásáig...

Nekem bejött... 1001 jó tanács kismamáknak

Attól a pillanattól kezdve, hogy megtudod, babát vársz, egészen addig, míg megszületik a kicsi, sőt ez után is újabb és újabb kérdéseid rnerülnek fel.
Ez a könyv számos hasznos tanáccsal segit melyeket olyan anyukák adtak, akik boldogan és egészsésesen élték meg a gyermekvállalást.

Bölcsek a bölcsőben - Hogyan gondolkodnak a kisbabák?

A könyv címe nem tréfás és túlzó metafora, hanem mély és komoly analógia, mely a fejlődéslélektan mai gyermekképét sűríti magába. A mű központi tézise szerint a csecsemő veleszületett elméletalkotó képességgel jön a világra, melynek segítségével a világ különböző területeiről szerzett tapasztalatait koherens rendszerekbe, úgynevezett `naiv elméletekbe` szervezi.

Színek - Placcs! Puha könyvek pancsoláshoz

Akár a vízben is bátran fürödhetnek a kicsik ezekkel a puha, szivacsos, színes könyvekkel, de az sem probléma, ha éppen a szájukba veszik. PVC-mentes műanyagból készültek, vidám, színes állatfigorák, formák, színek szórakoztatják a kicsiket.
Egy éves kortól ajánlott.

Mit egyen a gyerek?

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítsen a szülőknek; hogy a szeretet mellé tudást is adjon. A könyvben szó van a csecsemők táplálásáról, a kisgyermekek és iskolások étkezési problémáiról, a beteg csecsemőknek és gyermekeknek adható ételekről. Külön fejezet foglalkozik a terhes és szoptató anyák életmódjával és étrendjével. Végül szó esik a tudományos eredményekről is...

365 ötlet altatáshoz

Nehéz gyermekünket rávenni az esti lefekvésre? Felriad és sír éjjelenként? Fél a sötéttől? A könyv rengeteg hasznos tanácsot ad, hogy könnyebben birkózzunk meg az altatás sokszor erőt próbáló feladatával.

 

A babaápolás mindenttudó nagykönyve

A babaápolás mindentudó nagykönyve a terhesség és a szülés után felmerülő több száz kérdés közül a legnyugtalanítóbbakra adja meg a választ. Ez az átfogó kötet elsősorban abban nyújt segítséget, hogyan készüljünk fel a baba érkezésére.

Babaétrend - 200 egészséges étel picinyeknek

A mamáknak remek tanácsokat ad a jó időbeosztásra, a válogatós vagy önállóságra törekvő kisbabákkal való bánásmódra, heti étrendjavaslataival pedig megkönnyíti a szükséges alapanyagok bevásárlását, elő- és elkészítését az egész család számára.

A bili tudománya

Tudni szeretné, hogyan lehet gyermeke természetes módon szobatiszta? Meg szeretné oldani gyermeke szobatisztasági problémáit? Vagy egyszerűen biztos szeretne lenni, hogy a szobatisztaságra nevelésben Ön a helyes úton jár?

Jobb világot gyermekeinknek

Dr. Benjamin Spock, a nagy sikerű Csecsemőgondozás, gyermeknevelés című könyv szerzője legújabb kötetében is a szülőkhöz fordul.

 

Éjszakai gondoskodás - Hogyan altassuk el a kisbabát?

A könyvből megtudhatjuk, hogyan alakítható ki a biztonságos együtt alvás, melyek az éjszakai szoptatás előnyei, és az olyan éjszakai problémák megoldására is ötleteket kapunk.